Historia polskiego smaku Kuchnia Stół Obyczaje

Książka

Historia polskiego smaku
Kuchnia Stół Obyczaje

  • Wydawnictwo: Dom Wydawniczy PWN
  • Rok wydania: 2013
  • ISBN: 9788377052693
  • Ilość stron: 296
  • Format: 19.5x23.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 89,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 89,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Historia polskiego smaku - Łozińska Maja

Co jadano w Biskupinie Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi Czym podejmował gości Bolesław Bierut Co to są chucherka Albo maćkowa jucha
Setki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet.
W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia.
Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami.
Tadeusz Pióro


Szczegóły: Historia polskiego smaku - Łozińska Maja

Tytuł: Historia polskiego smaku
Podtytuł: Kuchnia Stół Obyczaje
Autor: Łozińska Maja
Wydawnictwo: Dom Wydawniczy PWN
ISBN: 9788377052693
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 296
Format: 19.5x23.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.93 kg


Recenzje: Historia polskiego smaku - Łozińska Maja

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: