Historia polskiego smaku Kuchnia Stół Obyczaje
Łozińska Maja
Historia polskiego smaku
Kuchnia Stół Obyczaje
Łozińska Maja
- Wydawnictwo: Dom Wydawniczy PWN
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788377052693
- Ilość stron: 296
- Format: 19.5x23.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Historia polskiego smaku - Łozińska Maja
Co jadano w Biskupinie Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi Czym podejmował gości Bolesław Bierut Co to są chucherka Albo maćkowa jucha
Setki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet.
W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia.
Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami.
Tadeusz Pióro
Szczegóły: Historia polskiego smaku - Łozińska Maja
Tytuł: Historia polskiego smaku
Podtytuł: Kuchnia Stół Obyczaje
Autor: Łozińska Maja
Wydawnictwo: Dom Wydawniczy PWN
ISBN: 9788377052693
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 296
Format: 19.5x23.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.93 kg
Recenzje: Historia polskiego smaku - Łozińska Maja
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Łozińska Maja (9)
- Smaki dwudziestolecia (Wydawnictwo Naukowe PWN) - Twarda
- Ułani, poeci, dżentelmeni (Dom Wydawniczy PWN) - Miękka ze skrzydełkami
- Wojciech Kossak (Wydawnictwo Naukowe PWN) - Twarda
- Paderewski (Bosz) - twarda
- Historia polskiego smaku (Wydawnictwo Naukowe PWN) - Miękka
- W przedwojennej Polsce (Wydawnictwo Naukowe PWN) - Miękka
- Dwudziestolecie kobiet. Portrety (Wydawnictwo Naukowe PWN) - Miękka
- Design i moda w przedwojennej Polsce (Bosz) - Twarda
- Design i moda w przedwojennej Polsce (Bosz) - twarda