Ukryta prawda Rewolucyjna wiedza o żywieniu i zdrowiu
T. Colin Campbell, Howard Jacobson
Ukryta prawda
Rewolucyjna wiedza o żywieniu i zdrowiu
T. Colin Campbell, Howard Jacobson
- Wydawnictwo: Galaktyka
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788375792843
- Ilość stron: 336
- Format: 16.5x24.0cm
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Niedostępna
Opis: Ukryta prawda - T. Colin Campbell, Howard Jacobson
Dr T. Colin Campbell po spektakularnym sukcesie Nowoczesnych zasad odżywiania, w których udowodnił, że dieta oparta na nisko przetworzonych produktach roślinnych jest najzdrowszym sposobem żywienia dla człowieka. W swojej kolejnej książce odpowiada na niezmiernie ważne pytanie: dlaczego większość z nas wciąż nie ma pojęcia o tym, że klucz do dobrego zdrowia i długiego życia trzyma w swoich rękach (na swoich talerzach)? Z Ukrytej prawdy dowiesz się, jaką wartość ma powszechnie panujące przekonanie o korzyściach płynących z wielu zdobyczy współczesnej nauki i medycyny (np. suplementacji czy terapii genowej) i jaki mają one związek z polityką, interesami ekonomicznymi firm farmaceutycznych i spożywczych czy z działalnością mediów. Dzięki tej książce przekonasz się, że warto zmienić sposób odżywiania i że każdy powinien poznać tę prawdę. T. Colin Campbell w swojej prowokacyjnej książce opiera się na wieloletnim doświadczeniu w badaniach eksperymentalnych i budowaniu polityki prozdrowotnej. Dzięki takim fundamentom może zaprezentować, dlaczego zamieszanie dotyczące żywienia i zdrowia jest tak duże, jak do niego doszło i co można w tej sytuacji zrobić. Nowoczesne zasady odżywiania pokazały nam, co powinniśmy jeść. Ukryta prawda odpowiada na pytanie: dlaczego? Życzę wam owocnej lektury! W tej książce na pewno znajdziecie coś, co was zainspiruje albo sprowokuje do myślenia. lek. med. Dean Ornish Założyciel i przewodniczący Preventive Medicine Research Institute w Sausalito w Kalifornii, wykładowca na Uniwersytecie Kalifornii w San Francisco oraz autor bestsellerowej książki Dr. Dean Ornish?s Program for Reversing Heart Disease Dr Colin Campbell Nowoczesnymi zasadami odżywiania otworzył nam oczy W Ukrytej prawdzie pokazuje, jak to się stało, że nasze rozumienie odżywiania i zdrowia zostało wypaczone i jak naprawić tę sytuację. To piękna książka, która da ci całą potrzebną wiedzę do zmiany postrzegania zdrowia, nauki i pożywienia. Neal Barnard Założyciel i przewodniczący Physicians Committee for Responsible Medicine Ta książka jest kluczem do zrozumienia, w jaki sposób możesz zapewnić sobie długowieczność i zdrowie. Pomoże nam także spowolnić zmiany klimatu. I to bez żadnych kosztów, co więcej ? przy trudnych do przecenienia oszczędnościach. Mike Fremont Rekordzista świata w biegach maratońskich w grupie wiekowej 88 i 90 lat Przez ponad pięćdziesiąt lat, dr T. Colin Campbell zajmował się badaniami z zakresu odżywiania. Jest autorem ponad 300 tekstów naukowych. Jego główne dzieło, Nowoczesne zasady odżywiania, które powstały we współpracy z synem, lekarzem medycyny Thomasem Campbellem II, już w chwili publikacji (w 2005 roku) stały się międzynarodowym bestsellerem. Dr T. Colin Campbell jest emerytowanym profesorem w Katedrze Biochemii Odżywiania im. Jacoba Goulda Schumana na Uniwersytecie Cornella i współautorem wielu ważnych raportów dotyczących polityki żywieniowej i zdrowotnej. W odczytach wygłaszanych na całym świecie przedstawiał metody rozwiązania kryzysu we współczesnej służbie zdrowia dzięki odżywianiu. Dr Howard Jacobson jest konsultantem z zakresu marketingu internetowego, edukatorem zdrowotnym i ogrodnikiem ekologicznym z Durham w Karolinie Północnej. Zdobył tytuły magistra z zakresu zdrowia publicznego oraz doktora nauk o zdrowiu na Uniwersytecie w Temple, a także ukończył studia licencjackie z historii na Uniwersytecie Princeton. Howard prowadzi agencję marketingową.Wykłada, trenuje i prowadzi konsultacje z zakresu zdrowia i zrównoważonego stylu życia.
Szczegóły: Ukryta prawda - T. Colin Campbell, Howard Jacobson
Tytuł: Ukryta prawda
Podtytuł: Rewolucyjna wiedza o żywieniu i zdrowiu
Autor: T. Colin Campbell, Howard Jacobson
Wydawnictwo: Galaktyka
ISBN: 9788375792843
Liczba tomów: 1
Tytuł oryginału: Whole: Rethinking the Science of Nutrition
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Paciorkowska Marta, Rzeszutek Urszula
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 336
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.55 kg