Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Szkoła ponadgimnazjalna
Małgorzata Konarzewska
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik
do nauki zawodu kucharz. Szkoła ponadgimnazjalna
Małgorzata Konarzewska
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788302140785
- Ilość stron: 338
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik - Małgorzata Konarzewska
Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu kucharz na poziomie technikum.
Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. Omówiono również ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.
Podręcznik zapewnia właściwy dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym. Wzbogacono go dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptur, co pozwoli uczniowi na szybkie przyswojenie wiedzy teoretycznej i praktycznej. Uwzględniono również standardy wymagań egzaminacyjnych.
Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik - Małgorzata Konarzewska
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik
Podtytuł: do nauki zawodu kucharz. Szkoła ponadgimnazjalna
Autor: Małgorzata Konarzewska
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302140785
Kategoria: Podręczniki
Technikum » Klasa 1
MEN: 26/2007
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 338
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.49 kg
Recenzje: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik - Małgorzata Konarzewska
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Małgorzata Konarzewska (2)
- Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 1. Szkoły ponadpodstawowe (WSiP) - miękka
- Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2. Szkoły ponadpodstawowe (WSiP) - miękka