Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza
Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza
- Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788378396413
- Ilość stron: 176
- Format: 14.1x20.2
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza
O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza
Szczegóły: Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza
Tytuł: Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: ENCYKLOPEDIA GOTOWANIA
ISBN: 9788378396413
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Format: 14.1x20.2
Oprawa: Miękka
Waga: 0.31 kg