Polska kuchnia regionalna
Krzysztof Żywczak
Polska kuchnia regionalna
Krzysztof Żywczak
- Wydawnictwo: SBM
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788378454632
- Ilość stron: 240
- Format: 17.0x24.7cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Polska kuchnia regionalna - Krzysztof Żywczak
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
Szczegóły: Polska kuchnia regionalna - Krzysztof Żywczak
Tytuł: Polska kuchnia regionalna
Autor: Krzysztof Żywczak
Wydawnictwo: SBM
ISBN: 9788378454632
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 240
Format: 17.0x24.7cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.9 kg
Recenzje: Polska kuchnia regionalna - Krzysztof Żywczak
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Krzysztof Żywczak (9)
- Smok Maciuś mówi nie (Dragon) - Twarda
- Kardynał Stefan Wyszyński (Dragon) - Gąbka
- Co ma piernik do wiatraka? (Dragon) - twarda
- Smok Maciuś ratuje dziadka (Dragon) - twarda
- Smok Maciuś detektywem (Dragon) - miękka
- Smok Maciuś detektywem (Dragon) - twarda
- Smok Maciuś ratuje dziadka (Dragon) - miękka
- Smok Maciuś mówi nie (Dragon) - twarda
- Smok Maciuś mówi nie (Dragon) - miękka