Destylaty alkoholowe z owoców
Hagmann Klaus, Essich Birgit
Destylaty alkoholowe z owoców
Hagmann Klaus, Essich Birgit
- Wydawnictwo: Multico
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788377632673
- Ilość stron: 120
- Format: 15.2x21.6
- Oprawa: Twarda
Jutro (czwartek 2024-06-27)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Destylaty alkoholowe z owoców - Hagmann Klaus, Essich Birgit
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.
Profesjonaliści radzą praktykom
Przejrzyście i bardzo przystępne informacje
Liczne zdjęcia wzbogacają tekst
Szczegóły: Destylaty alkoholowe z owoców - Hagmann Klaus, Essich Birgit
Tytuł: Destylaty alkoholowe z owoców
Autor: Hagmann Klaus, Essich Birgit
Wydawnictwo: Multico
Seria: TRADYCYJNY SMAK
ISBN: 9788377632673
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 120
Format: 15.2x21.6
Oprawa: Twarda
Waga: 0.37 kg