Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia
Budzyńska Agnieszka
Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia
Budzyńska Agnieszka
- Wydawnictwo: ODDK
- Rok wydania: 2004
- ISBN: 8374260033
- Ilość stron: 220
- Format: 21.0x29.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia - Budzyńska Agnieszka
Od 1 maja 2004 r. wszystkie zakłady prowadzące działalność w zakresie
produkcji i obrotu żywnością muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP, którego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Aby ten cel osiągnąć, należy wszystkie techniki i metody pracy oraz zalecenia higieniczne opracować w formie procedur i instrukcji.
Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami do zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.
Dokumentacja przeznaczona jest do bezpośredniego wykorzystania na własne potrzeby każdego zakładu.
Ten zestaw procedur i instrukcji wykorzystano również w innej publikacji
tejże autorki Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów
kontrolnych w piekarni, gdzie poszczególne procedury i instrukcje znalazły się w wykazach przypisanych do każdego etapu procesu technologicznego w celu wyeliminowania zagrożeń, które się na danym etapie pojawiają.
Szczegóły: Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia - Budzyńska Agnieszka
Tytuł: Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia
Autor: Budzyńska Agnieszka
Wydawnictwo: ODDK
Kod paskowy: 9788374260039
ISBN: 8374260033
Języki: polski
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 220
Format: 21.0x29.5cm
Oprawa: Miękka