Chemia w pożywieniu Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Książka

Chemia w pożywieniu
Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

  • Wydawnictwo: Vital
  • Rok wydania: 2015
  • ISBN: 9788364278280
  • Ilość stron: 352
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 39,30 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 39,30 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Chemia w pożywieniu - Hans-Ulrich Grimm

Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spożywczej. Jak odcyfrować zawarte tam skróty i na które z nich należy zwrócić szczególną uwagę Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów Nie jedz tego! i Cukrowa mafia, którego publikacje są zmorą koncernów spożywczych.
Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej książce, pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków.
Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.
Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.


Szczegóły: Chemia w pożywieniu - Hans-Ulrich Grimm

Tytuł: Chemia w pożywieniu
Podtytuł: Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą
Autor: Hans-Ulrich Grimm
Wydawnictwo: Vital
ISBN: 9788364278280
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 352
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.435 kg


Recenzje: Chemia w pożywieniu - Hans-Ulrich Grimm

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Hans-Ulrich Grimm (2)