Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP

Książka

Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP

  • Wydawnictwo: WSiP
  • Rok wydania: 2013
  • ISBN: 9788302141140
  • Ilość stron: 211
  • Format: 17,6x25 cm
  • Oprawa: broszurowa
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 34,80 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 34,80 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP - Katarzyna Kocierz

Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu ,,cukiernik" na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Opracowany zgodnie z podstawą programową i standardamiwymagań egzaminacyjnych. Dopuszczony przez MEN do użytku szkolnego.Zawiera najważniejsze informacje dotyczące budowy, zasad działania oraz eksploatacji nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji cukierniczej. Składa się z 18 rozdziałów omawiających wyczerpująco poszczególne zagadnienia, m.in.: rysunek techniczny, części maszyn, urządzenia chłodnicze, organizację zakładu ciastkarskiego, piece cukiernicze. Przygotowany w sposób jasny i przystępny stanowi niezwykle cenne źródło wiedzy dla uczniów i słuchaczy kształcących się zawodzie cukiernika.Podręcznik ma bardzo atrakcyjną szatę graficzną, zawiera wiele kolorowych ilustracji, tabel, schematów i wykresów, które pomogą szybko i efektywnie przyswoić wiedzę dotyczącą np.:- rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn;- podstawowych wiadomości z elektrotechniki;- aparatury kontrolno-pomiarowej;- urządzeń chłodniczych;- transportu wewnętrznego;- organizacji zakładu ciastkarskiego;- urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów;- narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta;- pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia;- urządzeń do produkcji lodów;- urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych i mycia pojemników;- mechanizacji produkcji cukierniczej;- maszyn i urządzeń do produkcji karmelków;- gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej;- zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy.


Szczegóły: Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP - Katarzyna Kocierz

Tytuł: Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP
Autor: Katarzyna Kocierz
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302141140
Kategoria: Podręczniki
MEN: 2010
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 211
Format: 17,6x25 cm
Oprawa: broszurowa


Recenzje: Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP - Katarzyna Kocierz

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: