Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP
Katarzyna Kocierz
Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP
Katarzyna Kocierz
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788302141140
- Ilość stron: 211
- Format: 17,6x25 cm
- Oprawa: broszurowa
Niedostępna
Opis: Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP - Katarzyna Kocierz
Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu ,,cukiernik" na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Opracowany zgodnie z podstawą programową i standardamiwymagań egzaminacyjnych. Dopuszczony przez MEN do użytku szkolnego.Zawiera najważniejsze informacje dotyczące budowy, zasad działania oraz eksploatacji nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji cukierniczej. Składa się z 18 rozdziałów omawiających wyczerpująco poszczególne zagadnienia, m.in.: rysunek techniczny, części maszyn, urządzenia chłodnicze, organizację zakładu ciastkarskiego, piece cukiernicze. Przygotowany w sposób jasny i przystępny stanowi niezwykle cenne źródło wiedzy dla uczniów i słuchaczy kształcących się zawodzie cukiernika.Podręcznik ma bardzo atrakcyjną szatę graficzną, zawiera wiele kolorowych ilustracji, tabel, schematów i wykresów, które pomogą szybko i efektywnie przyswoić wiedzę dotyczącą np.:- rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn;- podstawowych wiadomości z elektrotechniki;- aparatury kontrolno-pomiarowej;- urządzeń chłodniczych;- transportu wewnętrznego;- organizacji zakładu ciastkarskiego;- urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów;- narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta;- pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia;- urządzeń do produkcji lodów;- urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych i mycia pojemników;- mechanizacji produkcji cukierniczej;- maszyn i urządzeń do produkcji karmelków;- gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej;- zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy.
Szczegóły: Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP - Katarzyna Kocierz
Tytuł: Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP
Autor: Katarzyna Kocierz
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302141140
Kategoria: Podręczniki
MEN: 2010
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 211
Format: 17,6x25 cm
Oprawa: broszurowa
Recenzje: Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP - Katarzyna Kocierz
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Katarzyna Kocierz (2)
- Towar jako przedmiot handlu. Prowadzenie sprzedaży. Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec/technik księgarz/sprzedawca. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne (WSiP) - miękka
- Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom 1 (WSiP) - Miękka