Technologia gastr. z towar.. 1 ZSZ REA-WSiP
Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria K
Technologia gastr. z towar.. 1 ZSZ REA-WSiP
Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria K
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788302141041
- Ilość stron: 218
- Format: 20,5x26 cm
- Oprawa: broszurowa
Niedostępna
Opis: Technologia gastr. z towar.. 1 ZSZ REA-WSiP - Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria K
Część 1. podręcznika zawiera: wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, omawia zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja isosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery.Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagańegzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie ,,kucharz małej gastronomii".
Szczegóły: Technologia gastr. z towar.. 1 ZSZ REA-WSiP - Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria K
Tytuł: Technologia gastr. z towar.. 1 ZSZ REA-WSiP
Autor: Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria K
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302141041
Kategoria: Podręczniki
MEN: 46/03
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 218
Format: 20,5x26 cm
Oprawa: broszurowa