Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum
Aleksandra Procner
Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum
Aleksandra Procner
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2009
- EAN: 9788302027895
Niedostępna
Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum - Aleksandra Procner
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.
Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum - Aleksandra Procner
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum
Autor: Aleksandra Procner
Wydawnictwo: WSiP
Kod paskowy: 9788302027895
Kategoria: Podręczniki
Rok wydania: 2009