Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum

Książka

Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum

  • Wydawnictwo: WSiP
  • Rok wydania: 2009
  • EAN: 9788302027895
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 41,80 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 41,80 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum - Aleksandra Procner

Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.

Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.



Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum - Aleksandra Procner

Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum
Autor: Aleksandra Procner
Wydawnictwo: WSiP
Kod paskowy: 9788302027895
Kategoria: Podręczniki
Rok wydania: 2009


Recenzje: Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum - Aleksandra Procner

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×