Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

,

Książka

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

,

  • Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
  • Rok wydania: 2020
  • ISBN: 9788320048674
  • Ilość stron: 658
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 149,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 149,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Helena Ciborowska, Anna Rudnicka

To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.



Zawiera on:


  • omówienie podstaw żywienia człowieka od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych

  • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami 

  • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.




Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.


Szczegóły: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Helena Ciborowska, Anna Rudnicka

Tytuł: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Autor: Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320048674
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 658
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.922 kg


Recenzje: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Helena Ciborowska, Anna Rudnicka

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: