Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
- Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788320048674
- Ilość stron: 658
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.
Zawiera on:
- omówienie podstaw żywienia człowieka od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
- aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
- omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
Szczegóły: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
Tytuł: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Autor: Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320048674
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 658
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.922 kg