Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2 Szkoła ponadgimnazjalna
Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina
Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2
Szkoła ponadgimnazjalna
Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788302140860
- Ilość stron: 194
- Format: 19.0x25.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2 - Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina
Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości.
Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach kelner i technik organizacji usług gastronomicznych.
Treść wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.
Część 2. zawiera wiedzę z zakresu:
organizacji obsługi gości w pokojach hotelowych (room-service),
technik podawania potraw kuchni różnych narodów,
serwisu specjalnego i przygotowania nakryć specjalnych,
planowania i organizacji przyjęć okolicznościowych,
systemów rozliczeń kelnerskich,
elementów protokołu dyplomatycznego,
rozwiązywania sytuacji problemowych w pracy,
organizacji baru i pracy barmana.
Szczegóły: Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2 - Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina
Tytuł: Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2
Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
Autor: Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302140860
Kategoria: Podręczniki
MEN: 31/2008
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 194
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.35 kg