Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2 Szkoła ponadgimnazjalna

, ,

Książka

Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2
Szkoła ponadgimnazjalna

, ,

  • Wydawnictwo: WSiP
  • Rok wydania: 2013
  • ISBN: 9788302140860
  • Ilość stron: 194
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 40,80 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 40,80 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2 - Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina

Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości.

Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach kelner i technik organizacji usług gastronomicznych.

Treść wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.

Część 2. zawiera wiedzę z zakresu:
organizacji obsługi gości w pokojach hotelowych (room-service),
technik podawania potraw kuchni różnych narodów,
serwisu specjalnego i przygotowania nakryć specjalnych,
planowania i organizacji przyjęć okolicznościowych,
systemów rozliczeń kelnerskich,
elementów protokołu dyplomatycznego,
rozwiązywania sytuacji problemowych w pracy,
organizacji baru i pracy barmana.


Szczegóły: Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2 - Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina

Tytuł: Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2
Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
Autor: Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302140860
Kategoria: Podręczniki
MEN: 31/2008
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 194
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.35 kg


Recenzje: Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2 - Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×