Dobry cukier Słodzimy naturalnie Sztuczne słodziki ? zagrożenie dla zdrowia
Lynne Melcombe
Dobry cukier Słodzimy naturalnie
Sztuczne słodziki ? zagrożenie dla zdrowia
Lynne Melcombe
- Wydawnictwo: Źródła Życia
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788362103645
- Ilość stron: 64
- Format: 16.0x21.5cm
- Oprawa: Miękka
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Opis: Dobry cukier Słodzimy naturalnie - Lynne Melcombe
Naturalna słodycz bez cienia goryczy
Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory.
Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.
Szczegóły: Dobry cukier Słodzimy naturalnie - Lynne Melcombe
Tytuł: Dobry cukier Słodzimy naturalnie
Podtytuł: Sztuczne słodziki ? zagrożenie dla zdrowia
Autor: Lynne Melcombe
Wydawnictwo: Źródła Życia
Seria: Zdrowie z natury
ISBN: 9788362103645
Tytuł oryginału: Health Hazards of White Sugar
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 64
Format: 16.0x21.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.17 kg