Domowy wyrób nabiału Sery, twarogi, jogurty
Kathy Farrell-Kingsley
Domowy wyrób nabiału
Sery, twarogi, jogurty
Kathy Farrell-Kingsley
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 9788377733653
- Ilość stron: 212
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Domowy wyrób nabiału - Kathy Farrell-Kingsley
Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.
Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii.
W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.
Szczegóły: Domowy wyrób nabiału - Kathy Farrell-Kingsley
Tytuł: Domowy wyrób nabiału
Podtytuł: Sery, twarogi, jogurty
Autor: Kathy Farrell-Kingsley
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377733653
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 212
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.394 kg