Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
Dorota Czerwińska
Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
Dorota Czerwińska
- Producent: WSiP
- Rok produkcji: 2019
- ISBN: 9788302150449
- Ilość stron: 232
- Format: 17 x 24,5 cm
- Oprawa: miękka
2 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2 - Dorota Czerwińska
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia wartość odżywczą żywności i jej zmiany, zależące od sposobu i okresu przechowywania czy procesów technologicznych, którym żywność jest poddawana. Charakteryzuje także modną ostatnio żywność wzbogaconą, funkcjonalną, suplementy diety oraz środki specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Przedstawia zasady układania jadłospisów oraz zasady żywienia poszczególnych grup ludności. Wyjaśnia podstawowe diety w profilaktyce różnych chorób cywilizacyjnych oraz omawia popularne diety alternatywne, kładąc nacisk na ich zalety i wady. Publikacja prezentuje także zwyczaje i nawyki żywieniowe Polaków, wskazując błędy i korzyści współczesnego sposobu odżywiania się.
Treść podręcznika urozmaica starannie dobrany materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.
Szczegóły: Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2 - Dorota Czerwińska
Tytuł: Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
Autor: Dorota Czerwińska
Producent: WSiP
ISBN: 9788302150449
Kategoria: Podręczniki
Technikum
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok produkcji: 2019
Ilość stron: 232
Format: 17 x 24,5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.35 kg
Recenzje: Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2 - Dorota Czerwińska
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Dorota Czerwińska (11)
- Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2 (WSiP) - miękka
- Zasady żywienia podręcznik cz.1 KW HGT.12 (WSiP) - Miękka
- Kawiarenka poetycka 4 (Krywaj) - miękka
- Peron literacki dla Ani (Krywaj) - Miękka
- Iluzja doskonałości (110 procent) -
- Fotel czasu. Opowieść o Aleksandrze Fredrze (Literatura) - Twarda
- Wzory pism procesowych w sprawach karnych dla obrońców, pełnomocników i aplikantów (Wolters Kluwer) - Miękka
- Nieboziemia. Haiku (Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza) -
- Gen zabójcy (EBOOKNIJ / EBOOKNIJ TO) - miękka
- Balans (Fundacja Duży Format) -
- Autorytarny proces karny (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego) - Miękka