Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2

Podręcznik

Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2

  • Producent: WSiP
  • Rok produkcji: 2019
  • ISBN: 9788302150449
  • Ilość stron: 232
  • Format: 17 x 24,5 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 60,70 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 60,70 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2 - Dorota Czerwińska

Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia wartość odżywczą żywności i jej zmiany, zależące od sposobu i okresu przechowywania czy procesów technologicznych, którym żywność jest poddawana. Charakteryzuje także modną ostatnio żywność wzbogaconą, funkcjonalną, suplementy diety oraz środki specjalnego przeznaczenia żywieniowego.



Przedstawia zasady układania jadłospisów oraz zasady żywienia poszczególnych grup ludności. Wyjaśnia podstawowe diety w profilaktyce różnych chorób cywilizacyjnych oraz omawia popularne diety alternatywne, kładąc nacisk na ich zalety i wady. Publikacja prezentuje także zwyczaje i nawyki żywieniowe Polaków, wskazując błędy i korzyści współczesnego sposobu odżywiania się.



Treść podręcznika urozmaica starannie dobrany materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.


Szczegóły: Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2 - Dorota Czerwińska

Tytuł: Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
Autor: Dorota Czerwińska
Producent: WSiP
ISBN: 9788302150449
Kategoria: Podręczniki
Technikum
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok produkcji: 2019
Ilość stron: 232
Format: 17 x 24,5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.35 kg


Recenzje: Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2 - Dorota Czerwińska

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×