Uważność w jedzeniu
Uważność w jedzeniu
- Wydawnictwo: Amber
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788324156054
- Ilość stron: 272
- Format: 13.1x20.5
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Uważność w jedzeniu
Na podstawie najnowszych badań i własnej praktyki Jan Chozen Bays pokazuje, jak uważność może zmienić nasz stosunek do jedzenia, jego rolę w naszym życiu oraz pomóc rozwiązać wiele problemów, związanych nie tylko z jedzeniem.
Uważność w jedzeniu to sztuka pełnego skupienia na procesie jedzenia: na smakach, zapachach, myślach i uczuciach, które budzą się podczas posiłku i są z nim związane. Dzięki uważności można (na nowo) odkryć, że jedzenie to nie tylko odżywianie organizmu, ale także wielka przyjemność i satysfakcja. Niezależnie od tego, czy masz nadwagę, cierpisz na zaburzenia układu pokarmowego czy chcesz po prostu czerpać więcej radości z życia, ta książka ci pomoże.
Dowiesz się jak:
? słuchać mądrości swojego ciała, by wiedzieć, co, kiedy i jak dużo
jeść
? jeść mniej i czuć się w pełni nasyconym
? rozpoznawać swoje zwyczaje i nawyki związane z jedzeniem
? lepiej rozumieć swoje problemy z dietą
? odkrywać, co naprawdę chcesz zjeść
Szczegóły: Uważność w jedzeniu
Tytuł: Uważność w jedzeniu
Wydawnictwo: Amber
ISBN: 9788324156054
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 272
Format: 13.1x20.5
Oprawa: Miękka
Waga: 0.22 kg