Ajurwedyjska kuchnia dla wegan
Talya Lutzker
Ajurwedyjska kuchnia dla wegan
Talya Lutzker
- Wydawnictwo: Zielone wydawnictwo
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788362957002
- Ilość stron: 220
- Format: 20.0x23.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Ajurwedyjska kuchnia dla wegan - Talya Lutzker
Ajurweda to holistyczny system leczniczy, który naucza, że zdrowie to efekt utrzymania równowagi pomiędzy trzema energiami zwanymi wata, pitta i kapha. Właściwe odżywianie dopasowane do naszej konstytucji odgrywa w tym kluczową rolę.
Książka stanowi wyjątkowe źródło wiedzy i inspiracji dla wegan i sympatyków weganizmu. Oferuje ponad 120 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy równoważące poszczególne konstytucje. Uczy, jak zastąpić nabiał stosowany w tradycyjnej ajurwedzie równie wartościowymi odpowiednikami wegańskimi.
Jeśli pragniesz unikać produktów pochodzenia zwierzęcego i jednocześnie zaczynasz swoją przygodę z ajurwedą, tę książkę musisz mieć w biblioteczce!
O autorce:
Talya Lutzker - jest certyfikowanym praktykiem ajurwedy, dyplomowaną masażystką, nauczycielką jogi, profesjonalną kuchmistrzynią oraz założycielką Talya?s Kitchen - firmy cateringowej dostarczającej organiczne dania.
Talya uzyskała licencjat z ochrony środowiska na University of California w Santa Barbara. Wiedzę praktyczną zdobywała u DeAnny Batdorff, założycielki dhyana Center of Health Sciences. Od 2003 specjalizuje się w ajurwedzie, oferując indywidualne konsultacje, wykonując masaże ajurwedyjskie oraz zabiegi pańca karmy. Talya prowadzi również zajęcia z jogi. Jej pasją jest kuchnia ajurwedyjska, którą realizuje gotując i prowadząc firmę cateringową.?
Szczegóły: Ajurwedyjska kuchnia dla wegan - Talya Lutzker
Tytuł: Ajurwedyjska kuchnia dla wegan
Autor: Talya Lutzker
Wydawnictwo: Zielone wydawnictwo
ISBN: 9788362957002
Tytuł oryginału: The aiurvedic vegan kitchen
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Boniszewska Anna
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 220
Format: 20.0x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.582 kg
Recenzje: Ajurwedyjska kuchnia dla wegan - Talya Lutzker
Z książki dowiesz się jak przygotować: śniadania, napoje, herbaty, toniki, dania główne, sałatki, surówki, sosy sałatkowe, pasty i przystawki, przekąski, desery. Jest tu także słownik pojęć wyjaśniający wszelkie trudności znaczeniowe oraz logiczny opis, czym są dosze i jak mają się do żywienia. Świetna książka kucharska.Ewa 2015-11-20 11:33:07
Gotowanie z użyciem pełnowartościowych, nieprzetworzonych produktów. Żywienie, które staje się pasją i stosowane jest według zasad. Pisarka odbyła staż kliniczny, co jest dla mnie kolejną silną stroną autorki tej kucharskiej książki.Beata 2015-11-25 13:09:30
Posiłki lekkie, rozgrzewające, działające stabilizująco, pobudzające krążenie krwi i zmysły oraz pomagające utrzymać właściwą równowagę elektrolitów, a nawet oczyszczające zatoki.MonikaO 2015-11-26 11:04:34
Masa przepisów, wskazówki żywieniowe, oraz przeciwwskazania dla wybranych dosz. Podział warzyw (także strączkowych), owoców, zbóż i przetworów, orzechów i nasion, przypraw i ziół, olejów i dodatków oraz substancji słodzących dla każdej z dosz. Wartościowe informacje.Ala Janusz 2015-11-27 12:37:37
Książka pokazuje czym weganie i sympatycy ich kuchni zastępują określone składniki pokarmów. Dla fanów ajurwedy i nie tylko. cudowna na prezent dla wegetarianinaaga 2015-12-10 21:37:35
Książka ta wprowadza urozmaicenie i egzotykę w moim menu. Jem wszystko, ale nie zamykam się na określone kuchnie i trendy. Korzystam z wiedzy wszystkich kultur i kuchnikarolcia 2015-12-17 12:00:45
Podobne do: Ajurwedyjska kuchnia dla wegan - Talya Lutzker
-
Cena dostępna po zalogowaniu
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna