Tabele składu i wartości odżywczej żywności
Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Iwanow Krystyna
Tabele składu i wartości odżywczej żywności
Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Iwanow Krystyna
- Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
- Rok wydania: 2005
- ISBN: 8320031125
- Ilość stron: 672
- Format: 16.0x23.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Tabele składu i wartości odżywczej żywności - Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Iwanow Krystyna
Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych takich, jak: białko ogółem, białko zwierzęce i roślinne, tłuszcz, cholesterol, węglowodany, sacharoza, laktoza, skrobia, błonnik pokarmowy, kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone, aminokwasy, wybrane składniki mineralne i witaminy w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g potrawy gotowej do spożycia oraz receptury potraw. Przedstawione dane zostały opracowane w Zakładzie Wartości Odżywczych Żywności i Żywienia im. prof. dr. A. Szczygła w Warszawie.
Szczegóły: Tabele składu i wartości odżywczej żywności - Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Iwanow Krystyna
Tytuł: Tabele składu i wartości odżywczej żywności
Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Iwanow Krystyna
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Kod paskowy: 9788320031126
ISBN: 8320031125
Języki: polski
Rok wydania: 2005
Ilość stron: 672
Format: 16.0x23.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.845 kg