BHP w branży gastronomicznej. Podręcznik do kształcenia zawodowego. Szkoły ponadgimnazjalne

Podręcznik

BHP w branży gastronomicznej. Podręcznik do kształcenia zawodowego. Szkoły ponadgimnazjalne

  • Producent: WSiP
  • Rok produkcji: 2016
  • ISBN: 9788302157400
  • Ilość stron: 216
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 67,80 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 67,80 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: BHP w branży gastronomicznej. Podręcznik do kształcenia zawodowego. Szkoły ponadgimnazjalne - Piotr Dominik

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej.



W publikacji poruszono zagadnienia związane z zagrożeniami, które stwarza praca w gastronomii. Omówiono szczegółowo właściwą organizację stanowiska pracy, dzięki której można zmniejszyć ryzyko szkodliwego wpływu wykonywanych zadań na pracownika. Przybliżono zasady udzielania pierwszej pomocy, do czego wykorzystano bogaty materiał zdjęciowy, ilustrujący poszczególne zabiegi stosowane w zagrożeniu życia.



Zaprezentowano zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności, a nacisk położono na zagrożenia mikrobiologiczne. Szczegółowo przedstawiono systemy mające gwarantować bezpieczeństwo konsumenta. Zaprezentowano liczne druki z ksiąg HACCP. Wskazano także działania, które powinny podejmować zakłady gastronomiczne w celu zmniejszenia negatywnego wpływu na środowisko naturalne. Przejrzyste schematy i tabele ułatwiają przyswojenie wiadomości.


Szczegóły: BHP w branży gastronomicznej. Podręcznik do kształcenia zawodowego. Szkoły ponadgimnazjalne - Piotr Dominik

Tytuł: BHP w branży gastronomicznej. Podręcznik do kształcenia zawodowego. Szkoły ponadgimnazjalne
Autor: Piotr Dominik
Producent: WSiP
ISBN: 9788302157400
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok produkcji: 2016
Ilość stron: 216
Oprawa: miękka


Recenzje: BHP w branży gastronomicznej. Podręcznik do kształcenia zawodowego. Szkoły ponadgimnazjalne - Piotr Dominik

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×