Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne 16/2016
Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
16/2016
Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
- Producent: WSiP
- Rok produkcji: 2016
- ISBN: 9788302157127
- Ilość stron: 104
- Format: 17 x 24 cm
- Oprawa: miękka
Niedostępna
Opis: Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne - Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).
W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.
Szczegóły: Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne - Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
Tytuł: Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
Podtytuł: 16/2016
Autor: Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
Producent: WSiP
ISBN: 9788302157127
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej
MEN: 16/2016
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok produkcji: 2016
Ilość stron: 104
Format: 17 x 24 cm
Oprawa: miękka