Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne 16/2016

,

Podręcznik

Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
16/2016

,

  • Producent: WSiP
  • Rok produkcji: 2016
  • ISBN: 9788302157127
  • Ilość stron: 104
  • Format: 17 x 24 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 52,61 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 52,61 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne - Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).



W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.


Szczegóły: Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne - Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik

Tytuł: Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
Podtytuł: 16/2016
Autor: Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
Producent: WSiP
ISBN: 9788302157127
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

MEN: 16/2016
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok produkcji: 2016
Ilość stron: 104
Format: 17 x 24 cm
Oprawa: miękka


Recenzje: Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne - Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Inne pozycje tego autora: Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik (1)