Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2 Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria
- Wydawnictwo: Rea
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 8371415419
- Ilość stron: 208
- Format: 19.0x25.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2 - Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej.
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.
Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2 - Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2
Podtytuł: Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Autor: Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria
Wydawnictwo: Rea
Kod paskowy: 9788371415418
ISBN: 8371415419
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2
MEN: 11/2004
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 208
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.42 kg