Poradnik żywieniowy dla chorych na cukrzycę typu 2 Jadłospisy i smaczne przepisy
Poradnik żywieniowy dla chorych na cukrzycę typu 2
Jadłospisy i smaczne przepisy
- Wydawnictwo: MEDYK
- Rok wydania: 2016
- ISBN: 9788364045448
- Ilość stron: 98
- Format: 17.0x25.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Poradnik żywieniowy dla chorych na cukrzycę typu 2
Jak połączyć zdrowe żywienie ze sztukę kulinarną? Kolejne, bogato ilustrowane wydanie poradnika Aleksandry Cichockiej daje właśnie odpowiedź na to pytanie. To książka dla chorych na cukrzycę typu 2 i tych, którzy chcą się odżywiać świadomie i zdrowo, nie rezygnując ze smacznego jedzenia.
Jadłospisy na 7 dni, 33 ciekawych przepisów ? ułatwią planowanie i przygotowanie posiłków nie tylko dla osób, które mają cukrzycę, choroby sercowo-naczyniowe i powinny schudnąć, ale i dla, które chcą uniknąć problemów ze zdrowiem. Modyfikacja żywienia jest bowiem podstawą profilaktyki tych chorób i otyłości. Przy wszystkich przepisach znajdują się informacje o ich wartościach odżywczych i kaloryczności. Autorka wykorzystała w publikacji najnowsze rekomendacje Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Amerykańskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego i normy Instytutu Żywności i Żywienia, przekładając teoretyczne zalecenia na ich praktyczne zastosowanie w codziennym żywieniu. Szczególną uwagę warto zwrócić na obszerne tabele z wymiennikami węglowodanowymi i proste wskazówki, w jaki sposób można łatwo je obliczyć. Przygotowywanie posiłków z pomocą tej książki to najlepszy przepis na zdrowe odżywianie.Kraj produkcji: Polska
Producent:
Medyk spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Człuchowska 66
01-360 Warszawa (Polska)
tel: 22 666 43 32
email: bok@medyk.com.pl
Szczegóły: Poradnik żywieniowy dla chorych na cukrzycę typu 2
Tytuł: Poradnik żywieniowy dla chorych na cukrzycę typu 2
Podtytuł: Jadłospisy i smaczne przepisy
Wydawnictwo: MEDYK
ISBN: 9788364045448
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 98
Format: 17.0x25.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.26 kg
Redakcja: Doroba Piotr