Dzika fermentacja Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Sandor Ellix Katz
Dzika fermentacja
Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Sandor Ellix Katz
- Wydawnictwo: Vivante
- Rok wydania: 2017
- ISBN: 9788365601582
- Ilość stron: 328
- Format: 16.4x24.0
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Niedostępna
Opis: Dzika fermentacja - Sandor Ellix Katz
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor The New York Times powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych. Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni! ___ Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. The New York Times Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation
Szczegóły: Dzika fermentacja - Sandor Ellix Katz
Tytuł: Dzika fermentacja
Podtytuł: Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Autor: Sandor Ellix Katz
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 9788365601582
Tytuł oryginału: Wild fermentation
Tłumacz: Kotarski Bartłomej
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 328
Format: 16.4x24.0
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami