Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy

Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy

  • Producent: Pascal
  • Rok produkcji: 2006
  • ISBN: 8373047271
  • Ilość stron: 160
  • Format: 24 x 24
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 28,30 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 28,30 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy - Drewniak Mirek

Włochy od wieków intrygują: bogata historia, wspaniała sztuka, przepiękne krajobrazy, życzliwi ludzie i oczywiście kuchnia – jedyna w swoim rodzaju, korzystająca z obfitych darów natury. Ziemie Italii są wyjątkowo żyzne, więc nie brakuje tutaj doskonałych składników, a jedzenie jest ważnym elementem życia i jedną z największych przyjemności jej mieszkańców. Posiłki się celebruje – powoli, z uwagą, rozmawiając z rodziną i przyjaciółmi o codziennych sprawach i ważnych wydarzeniach. To właśnie słynna la dolce vita. Nie ma jednej włoskiej kuchni: są kuchnie regionalne, każda oryginalna i pomysłowa. W domach i restauracjach dominują potrawy lokalne, jest jednak kilka ważnych wyjątków, m.in. prosciutto (szynka) i parmigiano (parmezan), które można znaleźć w całym kraju, podobnie jak popularną u nas pizzę. Jeśli chodzi o wina, przeważają miejscowe trunki – jedne doskonałej jakości, poparte odpowiednimi certyfikatami, inne będące płodem tej samej ziemi, co składniki potraw.


Szczegóły: Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy - Drewniak Mirek

Tytuł: Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy
Autor: Drewniak Mirek
Producent: Pascal
Kod paskowy: 9788373047273
ISBN: 8373047271
Rok produkcji: 2006
Ilość stron: 160
Format: 24 x 24
Oprawa: Twarda


Recenzje: Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy - Drewniak Mirek

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×