Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy
Drewniak Mirek
Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy
Drewniak Mirek
- Producent: Pascal
- Rok produkcji: 2006
- ISBN: 8373047271
- Ilość stron: 160
- Format: 24 x 24
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy - Drewniak Mirek
Włochy od wieków intrygują: bogata historia, wspaniała sztuka, przepiękne krajobrazy, życzliwi ludzie i oczywiście kuchnia – jedyna w swoim rodzaju, korzystająca z obfitych darów natury. Ziemie Italii są wyjątkowo żyzne, więc nie brakuje tutaj doskonałych składników, a jedzenie jest ważnym elementem życia i jedną z największych przyjemności jej mieszkańców. Posiłki się celebruje – powoli, z uwagą, rozmawiając z rodziną i przyjaciółmi o codziennych sprawach i ważnych wydarzeniach. To właśnie słynna la dolce vita. Nie ma jednej włoskiej kuchni: są kuchnie regionalne, każda oryginalna i pomysłowa. W domach i restauracjach dominują potrawy lokalne, jest jednak kilka ważnych wyjątków, m.in. prosciutto (szynka) i parmigiano (parmezan), które można znaleźć w całym kraju, podobnie jak popularną u nas pizzę. Jeśli chodzi o wina, przeważają miejscowe trunki – jedne doskonałej jakości, poparte odpowiednimi certyfikatami, inne będące płodem tej samej ziemi, co składniki potraw.
Szczegóły: Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy - Drewniak Mirek
Tytuł: Przewodnik kulinarny Pascala. Włochy
Autor: Drewniak Mirek
Producent: Pascal
Kod paskowy: 9788373047273
ISBN: 8373047271
Rok produkcji: 2006
Ilość stron: 160
Format: 24 x 24
Oprawa: Twarda