Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności

Książka

Chemia żywności Tom 2
Biologiczne właściwości składników żywności

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
  • Rok wydania: 2018
  • ISBN: 9788301196264
  • Ilość stron: 344
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 109,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 109,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Chemia żywności Tom 2 - Opracowanie zbiorowe

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 2 opisano:
- witaminy;
- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- toksyny surowców żywnościowych;
- dodatki do żywności i suplementy diety;
- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.


Szczegóły: Chemia żywności Tom 2 - Opracowanie zbiorowe

Tytuł: Chemia żywności Tom 2
Podtytuł: Biologiczne właściwości składników żywności
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301196264
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 344
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.59 kg
Redakcja: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna


Recenzje: Chemia żywności Tom 2 - Opracowanie zbiorowe

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: