Przetwory domowe
Tadeusz Cymer
Przetwory domowe
Tadeusz Cymer
- Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
- Rok wydania: 2017
- ISBN: 9788309011057
- Ilość stron: 378
- Format: 14,5x20,5 cm
- Oprawa: broszurowa
Niedostępna
Opis: Przetwory domowe - Tadeusz Cymer
Książka Przetwory domowe to cenne źródło wiedzy i inspiracji w tworzeniu przetworów domowych.
W treści:
CZĘSC I
PRZETWORY Z OWOCÓW, WARZYW I GRZYBÓW
Wiadomości wprowadzające; Ogólne zasady dotyczące przerobu owoców i warzyw; Przetwory utrwalane przez kwaszenie; Przetwory warzywne utrwalane przez solenie; Przetwory pasteryzowane; Przetwory gotowane utrwalane cukrem; Przetwory z owoców utrwalane cukrem na surowo; Przetwory witaminowe (utrwalane różnymi sposobami); Susze owocowe i warzywne; Marynaty; Wina owocowe i gronowe, miody pitne i owocowe; Przetwory z grzyb6w; Przechowywanie przetworów
CZĘSC II
PRZETWORY Z MIĘSA
Wiadomości wprowadzające ; Chłodzone mięso i wyroby mięsne; Mięso solone i peklowane ; Wędzonki; Kiełbasy ; Kiszki, salcesony I rolady; Przetwory mięsne w wekach; Tłuszcze topione
Szczegóły: Przetwory domowe - Tadeusz Cymer
Tytuł: Przetwory domowe
Autor: Tadeusz Cymer
Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309011057
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 378
Format: 14,5x20,5 cm
Oprawa: broszurowa