Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów...

Książka

Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów...

Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 49,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów... - Opracowanie zbiorowe

Baziółka to nowoczesna marka, która za cel stawia sobie zrewolucjonizowanie roli świeżych ziół w polskiej kuchni. Jej twórcy już od ponad 20 lat rozbudzają nasze kubki smakowe i zachęcają do własnych kulinarnych poszukiwań.

W asortymencie Baziółki znajdziecie pełną gamę aromatycznych ziół od tych najbardziej znanych i lubianych jak bazylia, pietruszka, kolendra, tymianek czy mięta po bardziej wyszukane, jak choćby rukiew wodna, szczaw czerwony czy bazylia tajska.


Szczegóły: Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów... - Opracowanie zbiorowe

Tytuł: Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów...
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Edipresse Książki
ISBN: 9788381173223
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 312


Recenzje: Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów... - Opracowanie zbiorowe

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Zioła na talerzu to książka, która poza cudownym wyglądem zewnętrznym ma równie piękne wnętrze. Do każdego przepisu dołączone są fotografie przedstawiające daną potrawę. Dla każdego wzrokowca to impuls do działania i stworzenia jakiegoś kulinarnego dzieła w swojej kuchni. Z pewnością jesteście ciekawi, które zioła zostały ujęte w tej książce, a są to rośliny, które każdy z nas może uprawiać w swoim ogródku czy na parapecie. Autorzy skupiają swoją uwagę na bazylii, bazylii tajskiej, kolendrze, lubczyku, majeranku, melisie, mięcie, oregano, pachnotce, pietruszce, rozmarynie, rukwi wodnej, szałwii, szczawie czerwonym i tymianku. Kucharze dzielą się z nami przepisami, swoimi ulubionymi daniami i wspomnieniami. 15 smakowitych historii od każdego z wymienionych kucharzy zawiera dania główne, desery, przystawki, czyli możemy wykonać cały obiad z wykorzystaniem ziół. Każdy rozdział (czyli każde zioło), jest urozmaicone wskazówką, taką dobrą radą do czego się ono nadaje, np. melisa najlepiej pasuje w połączeniu nie tylko z deserami czy herbatą, można ją dodać również do kurczaka, jagnięciny czy białych ryb. To wszystko sprawia, że "Zioła na talerzu" to bardzo wartościowa pozycja, którą w domu powinien mieć każdy miłośnik zdrowego żywienia. Zieleninka w potrawach nie tylko gra rolę estetyczne, ale i może wzbogacić smak znanych nam już potraw oraz poprawić funkcjonowanie naszego organizmu. Te ciekawostki również znajdziecie w tej książce, bo są tu nie tylko przepisy, ale i właściwości lecznicze tych wszystkich wymienionych ziół. Ja zawsze z ogromną ciekawością zapoznaję się z takimi informacjami, bo często zamiast faszerować się sztucznymi zamiennikami dostępnymi w aptekach, wystarczy sięgnąć po drobną zieloną roślinę lub owoc aby dostarczyć potrzebnych nam mikroelementów czy substancji odżywczych.
Jeśli lubicie gotować, nie boicie się wyzwać, kochacie zdrowe odżywianie i zioła traktujecie jako niezbędnik - to ta książka spełni wasze wszelkie oczekiwania. Jeżeli natomiast dopiero rozpoczynacie karierę kulinarną, nie bójcie się. Znajdziecie w niej mnóstwo inspiracji i pomysłów na nietrudne do wykonania potrawy.
2018-05-18 11:24:46


Podobne do: Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów... - Opracowanie zbiorowe



Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: