Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

,

Książka

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

,

  • Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
  • Rok wydania: 2019
  • ISBN: 9788320036039
  • Ilość stron: 468
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 179,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 179,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu - Henryk Gertig, Juliusz Przysławski

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.

Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.

Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.


Szczegóły: Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu - Henryk Gertig, Juliusz Przysławski

Tytuł: Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Autor: Henryk Gertig, Juliusz Przysławski
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320036039
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 468
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.745 kg


Recenzje: Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu - Henryk Gertig, Juliusz Przysławski

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: