Przesilona wątpliwość
Sebastian Duda
Przesilona wątpliwość
Sebastian Duda
- Wydawnictwo: Więź
- Rok wydania: 2018
- ISBN: 9788365424495
- Ilość stron: 144
- Format: 13.0x20.5cm
- Oprawa: Miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Przesilona wątpliwość - Sebastian Duda
W swoich esejach Sebastian Duda podejmuje interpretację wybranych dzieł literackich, w których szuka odpowiedzi na intrygujące go pytania teologiczne. Uważnie czyta Miłosza, Leśmiana i Białoszewskiego, wnika w głąb wątpliwości nękających Jerzego Nowosielskiego, zajmuje swoją pozycję wobec okrzyku, który Dostojewski włożył w usta Iwana Karamazowa: ?Zwracam Bogu bilet!?. Polemizuje też z interpretacjami, w których dzieła Tolkiena i Lewisa odczytuje się w duchu chrześcijańskim ? dostrzega w nich raczej gnozę. Książka Dudy przynosi istotną refleksję na temat utraty poczucia duchowości we współczesnym świecie.
Szczegóły: Przesilona wątpliwość - Sebastian Duda
Tytuł: Przesilona wątpliwość
Autor: Sebastian Duda
Wydawnictwo: Więź
Seria: BIBLIOTEKA WIĘZI
ISBN: 9788365424495
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 144
Format: 13.0x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.18 kg
Recenzje: Przesilona wątpliwość - Sebastian Duda
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Sebastian Duda (10)
- Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Hotelarstwo. Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Tom IV. Szkoły ponadgimnazjalne (WSiP) - miękka
- Obsługa konsumenta. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne (WSiP) - Miękka
- Pracownia organizacji żywienia. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.15. Praktyczna nauka zawodu. Szkoły ponadgimnazjalne (WSiP) - Miękka
- Repetytorium i testy egzaminacyjne. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.15 / TG.16. Egzamin zawodowy. Szkoły ponadgimnazjalne (WSiP) - Miękka
- Przesilona wątpliwość (Więź) - Miękka
- Tylko prawda nas wyzwoli (Fronda) - Miękka ze skrzydełkami
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe (WSiP) - miękka
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2 (WSiP) -
- Zeszyt gastronomiczny HGT.12 Część 1 Zbiór zadań praktycznych (WSiP) - Miękka
- Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań... cz.2 (WSiP) -