Kuchnia powojenna Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj
Elżbieta Kiewnarska
Kuchnia powojenna
Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj
Elżbieta Kiewnarska
- Wydawnictwo: Graf_ika
- Rok wydania: 2019
- ISBN: 9788365602640
- Ilość stron: 140
- Format: 14.5x20.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Kuchnia powojenna - Elżbieta Kiewnarska
"Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki ""drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej ? a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna.
Szczegóły: Kuchnia powojenna - Elżbieta Kiewnarska
Tytuł: Kuchnia powojenna
Podtytuł: Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj
Autor: Elżbieta Kiewnarska
Wydawnictwo: Graf_ika
ISBN: 9788365602640
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 140
Format: 14.5x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.3 kg