Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków
Piotr Tomasik
Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków
Piotr Tomasik
- Wydawnictwo: Naukowe Sophia
- Rok wydania: 2019
- ISBN: 9788365929709
- Ilość stron: 162
Niedostępna
Opis: Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków - Piotr Tomasik
Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej, produkcja narzędzi, opieka zdrowotna i prace nad samorozwojem. Zatem nanotechnologia jest uważana za siłę napędową światowej ekonomii. Na rozwiązaniach nanotechnologicznych może skorzystać też technologia żywności i kosmetyków. Niniejsza książka przedstawia już znane jak również możliwe zastosowania nanotechnologii produkcji żywności począwszy od rolnictwa i chowu zwierząt po gotowe produkty spożywcze oraz omawia kosmetyki kolejnej generacji wykorzystujące zdobycze nanotechnologii. Książka ta skierowana jest do czytelników o średnim zaawansowaniu wiedzy z dziedziny nauk ścisłych i technologii. Może więc ona uzupełniać inne, istniejące już na rynku monografie na bardziej zaawansowanym poziomie. Autor - prof. zw. Piotr Tomasik
Szczegóły: Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków - Piotr Tomasik
Tytuł: Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków
Autor: Piotr Tomasik
Wydawnictwo: Naukowe Sophia
ISBN: 9788365929709
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 162