Suszonki Zachowaj smak na dłużej

Książka

Suszonki
Zachowaj smak na dłużej

  • Wydawnictwo: Zwierciadło
  • Rok wydania: 2019
  • ISBN: 9788381321259
  • Ilość stron: 284
  • Format: 19.0x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 49,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Suszonki - Teresa Marrone

Ksiażka pod patronatem czytam.pl!

Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż. Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek. Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. in. Dishing up Minnesota, Modern Maple oraz atlasów przyrodniczych m.in. o grzybach, jagodach i owocach leśnych. Wykorzystaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś. Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie.


Szczegóły: Suszonki - Teresa Marrone

Tytuł: Suszonki
Podtytuł: Zachowaj smak na dłużej
Autor: Teresa Marrone
Wydawnictwo: Zwierciadło
ISBN: 9788381321259
Tytuł oryginału: The Beginner?s Guide to Dehydrating Food. How to Preserve All Your Favorite, Vegetables, Fruits, Mea
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Rudnik Justyna, Trzcińska-Hildebrandt Agata
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 284
Format: 19.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.92 kg


Recenzje: Suszonki - Teresa Marrone

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Podobne do: Suszonki - Teresa Marrone



Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Teresa Marrone (1)