Suszonki Zachowaj smak na dłużej

Książka

Suszonki
Zachowaj smak na dłużej

  • Wydawnictwo: Zwierciadło
  • Rok wydania: 2019
  • ISBN: 9788381321259
  • Ilość stron: 284
  • Format: 19.0x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-11-25)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 49,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Suszonki - Teresa Marrone

Ksiażka pod patronatem czytam.pl!

Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż. Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek. Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. in. Dishing up Minnesota, Modern Maple oraz atlasów przyrodniczych m.in. o grzybach, jagodach i owocach leśnych. Wykorzystaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś. Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie.


Szczegóły: Suszonki - Teresa Marrone

Tytuł: Suszonki
Podtytuł: Zachowaj smak na dłużej
Autor: Teresa Marrone
Wydawnictwo: Zwierciadło
ISBN: 9788381321259
Tytuł oryginału: The Beginner?s Guide to Dehydrating Food. How to Preserve All Your Favorite, Vegetables, Fruits, Mea
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Rudnik Justyna, Trzcińska-Hildebrandt Agata
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 284
Format: 19.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.92 kg


Recenzje: Suszonki - Teresa Marrone

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Podobne do: Suszonki - Teresa Marrone



Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Teresa Marrone (1)