Technologia przetwórstwa mięsa
Adam Olszewski
Technologia przetwórstwa mięsa
Adam Olszewski
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788301194123
- Ilość stron: 346
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.
Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.
W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.
Szczegóły: Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski
Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa
Autor: Adam Olszewski
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301194123
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 346
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.64 kg