Żywność wygodna i żywność funkcjonalna
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788301197599
- Ilość stron: 390
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Żywność wygodna i żywność funkcjonalna
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.
Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.
Szczegóły: Żywność wygodna i żywność funkcjonalna
Tytuł: Żywność wygodna i żywność funkcjonalna
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301197599
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 390
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.63 kg
Redakcja: Świderski Franciszek