Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego

,

Książka

Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego

,

  • Wydawnictwo: UMCS
  • Rok wydania: 2020
  • ISBN: 9788322793169
  • Ilość stron: 162
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 33,60 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 33,60 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego - Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok

Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak znacznym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu.



W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają przede wszystkim na rozwijaniu mocnych stron, wykorzystywaniu szans oraz przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek przede wszystkim należy skupić się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na mocne.



Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają duże znacznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego oraz decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długookresowej strategii konkurowania.


Szczegóły: Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego - Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok

Tytuł: Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego
Autor: Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788322793169
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 162
Oprawa: Miękka
Waga: 0.314 kg


Recenzje: Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego - Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Inne pozycje tego autora: Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok (1)