Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego
Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok
Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego
Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok
- Wydawnictwo: UMCS
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788322793169
- Ilość stron: 162
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego - Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok
Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak znacznym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu.
W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają przede wszystkim na rozwijaniu mocnych stron, wykorzystywaniu szans oraz przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek przede wszystkim należy skupić się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na mocne.
Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają duże znacznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego oraz decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długookresowej strategii konkurowania.
Szczegóły: Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego - Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok
Tytuł: Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego
Autor: Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788322793169
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 162
Oprawa: Miękka
Waga: 0.314 kg