Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe

, ,

Podręcznik

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe

, ,

  • Producent: WSiP
  • Rok produkcji: 2019
  • ISBN: 9788302181948
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 79,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 79,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe - Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy

Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne warunki magazynowania żywności. Pozwala poznać metody zarządzania zakładem gastronomicznym – sposoby naliczania marży, promowania usług gastronomicznych czy sporządzania kalkulacji usług świadczonych przez zakład. Prócz tego w publikacji poruszono zagadnienia związane z obsługą gości i przygotowaniem miejsc świadczenia usług.



Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zamieszczono w nim także wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.


Szczegóły: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe - Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy

Tytuł: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe
Autor: Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy
Producent: WSiP
ISBN: 9788302181948
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok produkcji: 2019
Oprawa: miękka


Recenzje: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe - Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Inne pozycje tego autora: Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy (1)