Bez marnowania Kuchnia zero waste

Książka

Bez marnowania
Kuchnia zero waste

  • Wydawnictwo: RM
  • Rok wydania: 2020
  • ISBN: 9788381513395
  • Ilość stron: 280
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
Jutro (piątek 2024-11-22)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 39,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 39,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Bez marnowania - Anna Lena Lesz

Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.

Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.



Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus.


Szczegóły: Bez marnowania - Anna Lena Lesz

Tytuł: Bez marnowania
Podtytuł: Kuchnia zero waste
Autor: Anna Lena Lesz
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381513395
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 280
Oprawa: miękka


Recenzje: Bez marnowania - Anna Lena Lesz

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: