Tajniki suszenia żywności

Książka

Tajniki suszenia żywności

  • Wydawnictwo: Galaktyka
  • Rok wydania: 2020
  • ISBN: 9788375797985
  • Ilość stron: 192
  • Format: 20x22 cm
  • Oprawa: broszurowa
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 47,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 47,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Tajniki suszenia żywności - Michelle Keogh

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.



W książce znajdziesz cenne informacje na temat:

• zalet domowego suszenia żywności;

• mechanizmu działania dehydratora;

• wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;

• zasad bezpieczeństwa żywnościowego;

• metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;

• produktów najlepiej nadających się do suszenia;

• czynników wpływających na czas suszenia żywności;

• sposobów przygotowywania żywności do suszenia;

• przechowywania wysuszonych produktów.



Suszone produkty to świetna przekąska, ale też niezwykły dodatek w naszej codziennej kuchni. Suszone owoce czy orzechy mam zawsze pod ręką w aucie, gdy dopadnie mnie głód. Suszone mięso, warzywa i zioła często goszczą w moim menu, bo są bardzo aromatycznym składnikiem dań. Ważne, by suszonki były dobrej jakości, bez zbędnych dodatków czy szkodliwych polepszaczy. Najlepiej robić je samemu. Z tą książką – prawdziwą encyklopedią suszenia żywności – nie będzie to wcale skomplikowane, a za to ile da przyjemności dla podniebienia i korzyści zdrowotnych!

Ewa Wachowicz



Jeżeli myślisz, że suszarka do owoców może ci służyć jedynie do produkcji czipsów jabłkowych czy suszonych śliwek, to jesteś w błędzie! Książka Michelle Keogh nie tylko dostarcza niecodziennych pomysłów na suszone smakołyki, lecz także pokazuje, na co zwrócić uwagę przy wyborze tego urządzenia, jakich błędów unikać w procesie przygotowywania produktów i jak przechowywać suszone wyroby, aby nie traciły swoich właściwości i aromatu. Tajniki suszenia żywności to poradnik kompletny – pomoże ci oswoić suszarkę, maksymalnie ją wykorzystać i cały rok cieszyć się zdrowymi, domowymi przetworami.

Agata Gregorowicz

Ostrzeżenia:
Zalecenia zawarte w niniejszej publikacji zostały opracowane z zachowaniem największej staranności, mają one jednak wyłącznie charakter informacyjny i nie powinny być rozumiane jako porady medyczne, a w szczególności nie zastępują konsultacji ze specjalistą oraz fachowej opieki medycznej.

Autor i wydawca dołożyli wszelkich starań, aby zawarte w tej książce informacje były rzetelne i kompletne, nie ponoszą jednak żadnej odpowiedzialności za mogące pojawić się błędy, nieścisłości, przeoczenia lub niezgodności, ani za szkody i straty powstałe w wyniku stosowania informacji zawartych w niniejszej publikacji.

Producent:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:

Podmiot odpowiedzialny:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:


Szczegóły: Tajniki suszenia żywności - Michelle Keogh

Tytuł: Tajniki suszenia żywności
Autor: Michelle Keogh
Wydawnictwo: Galaktyka
ISBN: 9788375797985
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 192
Format: 20x22 cm
Oprawa: broszurowa


Recenzje: Tajniki suszenia żywności - Michelle Keogh

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Michelle Keogh (1)