Tajniki suszenia żywności

Książka

Tajniki suszenia żywności

  • Wydawnictwo: Galaktyka
  • Rok wydania: 2020
  • ISBN: 9788375797985
  • Ilość stron: 192
  • Format: 20x22 cm
  • Oprawa: broszurowa
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 47,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 47,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Tajniki suszenia żywności - Michelle Keogh

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.



W książce znajdziesz cenne informacje na temat:

• zalet domowego suszenia żywności;

• mechanizmu działania dehydratora;

• wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;

• zasad bezpieczeństwa żywnościowego;

• metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;

• produktów najlepiej nadających się do suszenia;

• czynników wpływających na czas suszenia żywności;

• sposobów przygotowywania żywności do suszenia;

• przechowywania wysuszonych produktów.



Suszone produkty to świetna przekąska, ale też niezwykły dodatek w naszej codziennej kuchni. Suszone owoce czy orzechy mam zawsze pod ręką w aucie, gdy dopadnie mnie głód. Suszone mięso, warzywa i zioła często goszczą w moim menu, bo są bardzo aromatycznym składnikiem dań. Ważne, by suszonki były dobrej jakości, bez zbędnych dodatków czy szkodliwych polepszaczy. Najlepiej robić je samemu. Z tą książką – prawdziwą encyklopedią suszenia żywności – nie będzie to wcale skomplikowane, a za to ile da przyjemności dla podniebienia i korzyści zdrowotnych!

Ewa Wachowicz



Jeżeli myślisz, że suszarka do owoców może ci służyć jedynie do produkcji czipsów jabłkowych czy suszonych śliwek, to jesteś w błędzie! Książka Michelle Keogh nie tylko dostarcza niecodziennych pomysłów na suszone smakołyki, lecz także pokazuje, na co zwrócić uwagę przy wyborze tego urządzenia, jakich błędów unikać w procesie przygotowywania produktów i jak przechowywać suszone wyroby, aby nie traciły swoich właściwości i aromatu. Tajniki suszenia żywności to poradnik kompletny – pomoże ci oswoić suszarkę, maksymalnie ją wykorzystać i cały rok cieszyć się zdrowymi, domowymi przetworami.

Agata Gregorowicz


Szczegóły: Tajniki suszenia żywności - Michelle Keogh

Tytuł: Tajniki suszenia żywności
Autor: Michelle Keogh
Wydawnictwo: Galaktyka
ISBN: 9788375797985
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 192
Format: 20x22 cm
Oprawa: broszurowa


Recenzje: Tajniki suszenia żywności - Michelle Keogh

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Michelle Keogh (1)