Jak leczyć się czekoladą
prof. Henri Joyeux, Jean-Claude Berton
Jak leczyć się czekoladą
prof. Henri Joyeux, Jean-Claude Berton
- Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
- Rok wydania: 2020
- EAN: 9788378640790
- Ilość stron: 208
- Format: 17.0x24.0 cm
- Oprawa: twarda
Niedostępna
Opis: Jak leczyć się czekoladą - prof. Henri Joyeux, Jean-Claude Berton
Spożywanie prawdziwej czekolady jest zalecane ze względu na wspaniałe bogactwo występujących w niej mikroelementów, minerałów, witamin i polifenoli.
Książka „Jak leczyć się czekoladą” autorstwa prof. medycyny Henriego Joyeux i mistrza czekoladnictwa Jeana Claude’a Bertona jest prawdziwą encyklopedią wiedzy o czekoladzie, dzięki której poznajemy:
- pochodzenie i historię magicznego owocu drzewa kakaowego, zbieranego w lasach tropikalnych, skąd został sprowadzony do Europy przez odkrywców Nowego Świata;
- zalety czekolady, popularnej wśród rdzennej ludności Ameryki i bardzo szybko docenionej także na wielkich europejskich dworach królewskich, a nawet w Watykanie;
- porady zdrowotne;
- rytuał przygotowania i picia czekolady oraz właściwości aromatyzujących ją naturalnych dodatków;
- sposób wyrobu czekolady, w tym czekolady organicznej;
- szczegółowe informacje na temat czekoomegi, czyli czekolady z dodatkiem dobroczynnych kwasów tłuszczowych omega, znacząco wzmacniających walory odżywcze czystej czekolady.
Autorzy doradzają też jak nauczyć się odróżniać prawdziwą czekoladę od jej licznych podróbek.
Obowiązkowa lektura, nie tylko dla medyków!Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo AA s.c. Andrzej Mardyła, Hanna Mardyła
ul. Ciepłownicza 29
31-574 Kraków (Polska)
tel: 695 994 191
email: rlipowski@aa.com.pl
Szczegóły: Jak leczyć się czekoladą - prof. Henri Joyeux, Jean-Claude Berton
Tytuł: Jak leczyć się czekoladą
Autor: prof. Henri Joyeux, Jean-Claude Berton
Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Kod paskowy: 9788378640790
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 208
Format: 17.0x24.0 cm
Oprawa: twarda
Recenzje: Jak leczyć się czekoladą - prof. Henri Joyeux, Jean-Claude Berton
Podobne do: Jak leczyć się czekoladą - prof. Henri Joyeux, Jean-Claude Berton
-
Cena dostępna po zalogowaniu
-
Cena dostępna po zalogowaniu
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna
-
Niedostępna