Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki

Książka

Tradycje i sztuka kulinarna Chin.
Historia, zwyczaje, smaki

  • Wydawnictwo: Akademickie Dialog
  • Rok wydania: 2021
  • ISBN: 9788380028586
  • Ilość stron: 414
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 84,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 84,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Tradycje i sztuka kulinarna Chin. - Ksawery Burski

Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu czy cała feeria warzyw, zarówno świeżych, jak i marynowanych.



Trudno jednak mówić o jednej „kuchni chińskiej”, gdy ten ogromny kraj mieści w sobie tradycje kulinarne Shandongu (to trzon kuchni chińskiej), Mongołów, chińskich muzułmanów, miłośników mocnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz koneserów łagodnych, „niebiańskich” dań z ryb z Jiangsu. Obok dań mięsnych, rybnych i jarskich znajdziemy multum przekąsek, deserów i pożywnych zup oraz naturalnie wspaniałe herbaty.



Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów!

Kraj produkcji:

Producent:
Wydawnictwo Akademickie DIALOG Spółka z o.o.
ul. Bagno 3/218
00-112 Warszawa (PL)
tel: 226208703
email: [email protected]


Szczegóły: Tradycje i sztuka kulinarna Chin. - Ksawery Burski

Tytuł: Tradycje i sztuka kulinarna Chin.
Podtytuł: Historia, zwyczaje, smaki
Autor: Ksawery Burski
Wydawnictwo: Akademickie Dialog
ISBN: 9788380028586
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 414
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka


Recenzje: Tradycje i sztuka kulinarna Chin. - Ksawery Burski

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Ksawery Burski (1)