Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki

Książka

Tradycje i sztuka kulinarna Chin.
Historia, zwyczaje, smaki

  • Wydawnictwo: Dialog
  • Rok wydania: 2021
  • ISBN: 9788380028586
  • Ilość stron: 414
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 75,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 75,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Tradycje i sztuka kulinarna Chin. - Ksawery Burski

Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu czy cała feeria warzyw, zarówno świeżych, jak i marynowanych.



Trudno jednak mówić o jednej „kuchni chińskiej”, gdy ten ogromny kraj mieści w sobie tradycje kulinarne Shandongu (to trzon kuchni chińskiej), Mongołów, chińskich muzułmanów, miłośników mocnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz koneserów łagodnych, „niebiańskich” dań z ryb z Jiangsu. Obok dań mięsnych, rybnych i jarskich znajdziemy multum przekąsek, deserów i pożywnych zup oraz naturalnie wspaniałe herbaty.



Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów!


Szczegóły: Tradycje i sztuka kulinarna Chin. - Ksawery Burski

Tytuł: Tradycje i sztuka kulinarna Chin.
Podtytuł: Historia, zwyczaje, smaki
Autor: Ksawery Burski
Wydawnictwo: Dialog
ISBN: 9788380028586
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 414
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka


Recenzje: Tradycje i sztuka kulinarna Chin. - Ksawery Burski

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Ksawery Burski (1)