Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne
Colette Prommer, Stefan Grossauer
Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne
Colette Prommer, Stefan Grossauer
- Producent: RM
- Rok produkcji: 2016
- ISBN: 9788377735633
- Ilość stron: 196
Niedostępna
Opis: Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne - Colette Prommer, Stefan Grossauer
Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.
Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.
Szczegóły: Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne - Colette Prommer, Stefan Grossauer
Tytuł: Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne
Autor: Colette Prommer, Stefan Grossauer
Producent: RM
ISBN: 9788377735633
Rok produkcji: 2016
Ilość stron: 196