Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby

Książka

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską.
Domowe sposoby

  • Wydawnictwo: WAM
  • Rok wydania: 2021
  • ISBN: 9788327719201
  • Ilość stron: 256
  • Format: 22.1x16.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 39,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 39,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. - Beata Anna Dąbrowska

Zdrowie zakręcone w słoikach



Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!



W książce znajdziesz:


  •     porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,

  •     przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,

  •     wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,

  •     porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,

  •     inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,

  •     sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.




Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.

W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!



W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka . Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.


Szczegóły: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. - Beata Anna Dąbrowska

Tytuł: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską.
Podtytuł: Domowe sposoby
Autor: Beata Anna Dąbrowska
Wydawnictwo: WAM
ISBN: 9788327719201
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 256
Format: 22.1x16.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.36 kg


Recenzje: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. - Beata Anna Dąbrowska

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Podobne do: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. - Beata Anna Dąbrowska



Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: