Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce
Joanna Smoluk-Sikorska
Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce
Joanna Smoluk-Sikorska
- Wydawnictwo: Difin
- Rok wydania: 2021
- ISBN: 9788366491854
- Ilość stron: 136
- Oprawa: Miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce - Joanna Smoluk-Sikorska
Rolnictwo ekologiczne jest uznawane za jeden z podstawowych elementów zrównoważonego rozwoju i tym samym za jeden z głównych czynników poprawy warunków gospodarowania i życia na terenach wiejskich. Polska ma stosunkowo duży potencjał rozwoju tej metody produkcji, jednak warunkiem dalszego jego wzrostu jest efektywnie funkcjonujący rynek żywności ekologicznej. Niniejsza książka koncentruje się na trzech sferach tego rynku: przetwórstwie, dystrybucji (głównie poprzez kanał specjalistyczny) oraz zachowaniach konsumentów ekożywności.
Książka ta stanowi diagnozę obecnego stanu rynku żywności ekologicznej i wskazuje na jego główne problemy, determinanty i perspektywy dalszego rozwoju. Monografia omawia również zmiany, jakie zaszły na rynku ekożywności w ostatnim czasie i prezentuje rekomendacje dla jego uczestników oraz instytucji publicznych odpowiedzialnych za rozwój rolnictwa ekologicznego.
Szczegóły: Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce - Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce
Autor: Joanna Smoluk-Sikorska
Wydawnictwo: Difin
ISBN: 9788366491854
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 136
Oprawa: Miękka