Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Podręcznik

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

  • Producent: WNT
  • Rok produkcji: 2016
  • ISBN: 9788320433661
  • Ilość stron: 364
  • Format: 16.5 x 23.8 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 69,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 69,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach - Adam Olszewski

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz. Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: Technologia przetwórstwa mięsa dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej. Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.


Szczegóły: Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach - Adam Olszewski

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach
Autor: Adam Olszewski
Producent: WNT
ISBN: 9788320433661
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok produkcji: 2016
Ilość stron: 364
Format: 16.5 x 23.8 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.664 kg


Recenzje: Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach - Adam Olszewski

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: