Tradycje kulinarne Szwecji

Książka

Tradycje kulinarne Szwecji

  • Wydawnictwo: Hanami
  • Rok wydania: 2021
  • ISBN: 9788365520531
  • Ilość stron: 240
  • Format: 16.5x23.5 cm
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 64,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 64,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.


Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.



Szczegóły: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tytuł: Tradycje kulinarne Szwecji
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788365520531
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 240
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami


Recenzje: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Podobne do: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek



Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: