Tradycje kulinarne Szwecji
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tradycje kulinarne Szwecji
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
- Wydawnictwo: Hanami
- Rok wydania: 2021
- ISBN: 9788365520531
- Ilość stron: 240
- Format: 16.5x23.5 cm
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Niedostępna
Opis: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Producent:
HANAMI - RADOSŁAW BOLAŁEK
ul. STAWKI 2A/183
00-193 Warszawa (PL)
tel: +48603277785
email: [email protected]
Szczegóły: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tytuł: Tradycje kulinarne Szwecji
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788365520531
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 240
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Recenzje: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Podobne do: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
-
Niedostępna