Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
Piotr Ślęzak
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
Piotr Ślęzak
- Wydawnictwo: Wolters Kluwer
- Rok wydania: 2022
- ISBN: 9788382862799
- Ilość stron: 324
- Oprawa: Twarda
1-3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej - Piotr Ślęzak
W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory.
W opracowaniu autor omawia w szczególności:
? oznaczenia jakościowe kulinariów;
? wynalazki kulinarne;
? znaki towarowe w obszarze kulinariów;
? możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy.
Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.
Szczegóły: Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej - Piotr Ślęzak
Tytuł: Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
Autor: Piotr Ślęzak
Wydawnictwo: Wolters Kluwer
ISBN: 9788382862799
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 324
Oprawa: Twarda
Recenzje: Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej - Piotr Ślęzak
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Piotr Ślęzak (18)
- Chorzów między wojnami Opowieść o życiu miasta 1922-1939 (Księży Młyn) - Twarda
- Vademecum matura - chemia - 2022 (Greg) - oprawa zintegrowana
- Pod Złotym Słońcem (Ossolineum) - Miękka ze skrzydełkami
- Projektowanie i ocena techniczna betonowych podłóg przemysłowych (Wydawnictwo Naukowe PWN) - Miękka
- Wojna pieniądza (Kowalkowski Janusz) - Miękka
- Stary polski kryminał. Tom 5: Życie i śmierć Axela Branda (wyd. 2020) (CM Jakub Jagiełło) - miękka
- Kartel stalowy (Ciekawe Miejsca) - miękka
- Hotel Żaglowiec (SQN - Sine Qua Non) - Miękka ze skrzydełkami
- Szpitalne oddziały ratunkowe - kompendium dla profesjonalistów (Adam Marszałek) - Miękka
- Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej (Wolters Kluwer) - Twarda
- Cokoły przechodnie (Sonia Draga) - Twarda
- Emocje niepokorne albo ściąga w razie zapomnienia (Liberum Verbum) -
- Teatrologia na rozdrożach (Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego) -
- Tam, gdzie świątki rozmodlone (Krywaj) -
- W sieci i w matni społecznej (Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego) -
- Święty Paweł. Tajemnica Damaszku (Salwator) -
- Wybrane zagadnienia prawa do firmy (Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego) -
- Prawo autorskie. Podręcznik dla studentów szkół... (Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego) -