Tradycje kulinarne Norwegii

Książka

Tradycje kulinarne Norwegii

  • Wydawnictwo: Hanami
  • Rok wydania: 2022
  • ISBN: 9788365520845
  • Ilość stron: 240
  • Format: 16.5x24.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 73,51 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 73,51 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Tradycje kulinarne Norwegii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek ? kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.


Szczegóły: Tradycje kulinarne Norwegii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tytuł: Tradycje kulinarne Norwegii
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788365520845
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 240
Format: 16.5x24.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami


Recenzje: Tradycje kulinarne Norwegii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: