Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.2
Opracowanie zbiorowe
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.2
Opracowanie zbiorowe
- Producent: WSiP
- Rok produkcji: 2023
- ISBN: 9788302211522
Pojutrze (poniedziałek 2025-07-14)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.2 - Opracowanie zbiorowe
Część druga Zeszytu GASTROnomicznego jest również skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji gastronomicznej, proces produkcyjny oraz zagadnienia z zakresu przypraw, tłuszczów, warzyw, owoców, przetworów nabiałowych, jaj oraz przetworów zbożowych.
Duży nacisk jest położony na zrozumienie procesów zachodzących w trakcie obróbki żywności, rozpoznawanie poszczególnych surowców oraz zeszyt zachęca uczniów do samodzielnego poszukiwania wiedzy. Publikacja obfituje w ćwiczenia typu: wybór właściwego określenia do uzupełnienia zdania, przyporządkowanie poprawnych nazw do siebie lub / i do ilustracji, ocena prawdziwości zdania i jego ewentualna poprawa, uzupełnianie tekstu z podpowiedziami lub bez, krzyżówki. Publikacja zawiera też zadania otwarte, które mają pobudzić kreatywność.
W zeszycie ćwiczeń zamieszczono ponad 300 zdjęć, z których część znajduje się także pod QR-kodami, tak by można je było obejrzeć z bliska np. na urządzeniu mobilnym. Pod kodami QR zamieszczono także filmy, które mają urozmaicić naukę. Po zrobieniu każdego działu znajduje się podsumowanie, zawierające diagram i / lub grę memory. Wszystkie karty do poszczególnych gier z zeszytu ćwiczeń można połączyć w jedną dużą rozgrywkę.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Aleje Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa (PL)
tel: 801220555
email: [email protected]
Szczegóły: Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.2 - Opracowanie zbiorowe
Tytuł: Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.2
Autor: Opracowanie zbiorowe
Producent: WSiP
ISBN: 9788302211522
Rok produkcji: 2023
Recenzje: Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.2 - Opracowanie zbiorowe
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Opracowanie zbiorowe (20)
- Wieloletnie rośliny energetyczne (Multico) - Twarda
- Język angielski w pracy Rozmówki angielskie + CD (Level Trading) - Kartonowa Foliowana
- Lepsze niż ściąga Język polski Gimnazjum Część 1 (Adamantan) - Miękka
- Lepsze niż ściąga Język polski Gimnazjum Część.3 (Adamantan) - Miękka
- Z ogrodu na stół. Świeżo, kolorowo i zdrowo (Olimp Media) -
- Mapa wodoodporna - Śląskie szlaki tematyczne (PLAN) -
- Nowi Tropiciele. Karty ćwiczeń. Klasa 3. Część 5. Edukacja wczesnoszkolna (WSiP) - miękka
- Nowi Tropiciele. Karty ćwiczeń. Klasa 3. Część 4. Edukacja wczesnoszkolna. Język polski (WSiP) - miękka
- Nowi Tropiciele. Karty ćwiczeń. Klasa 3. Część 3. Edukacja wczesnoszkolna (WSiP) - Miękka
- Nowi Tropiciele. Karty ćwiczeń. Klasa 3. Część 2. Edukacja wczesnoszkolna (WSiP) - miękka
- Nowi Tropiciele. Karty ćwiczeń. Klasa 3. Część 1. Edukacja wczesnoszkolna (WSiP) - miękka
- Nr 484 sherman 75 vol. 1 (Militaria) - miękka
- Podania i Legendy Polskie lektura z opracowaniem (SBM) - Miękka
- Baśnie Polskie i Europejskie lektura z opracowaniem (SBM) - Miękka
- Antologia na 40-lecie RSTK w Rzeszowie (KryWaj) - miękka
- Team Up Plus 8 Materiały ćwiczeniowe + kod online (Oxford University Press) -
- Peppa Pig. Zabawy na śniegu (Media Service Zawada) - miękka
- Prawo konstytucyjne w pigułce + testy online (C. H. Beck) - Miękka
- Kodeks karny. Komentarz (Wolters Kluwer) - Miękka
- Proces karny bez tajemnic. Testy, zadania, kazusy z odpowiedziami (Wolters Kluwer) - Miękka