Tradycje kulinarne Danii
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tradycje kulinarne Danii
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
- Wydawnictwo: Hanami
- Rok wydania: 2023
- ISBN: 9788367799041
- Ilość stron: 216
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Tradycje kulinarne Danii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku. Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Szczegóły: Tradycje kulinarne Danii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tytuł: Tradycje kulinarne Danii
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788367799041
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 216
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje: Tradycje kulinarne Danii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Magdalena Tomaszewska-Bolałek (10)
- Tradycje kulinarne Japonii (Hanami) - Kartonowa Foliowana
- Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii (Hanami) - Miękka
- Japońskie słodycze (Hanami) - Twarda z obwolutą
- Tradycje kulinarne Korei (Hanami) - Twarda
- Kuchniokracja. Deserownik (Publicat) - twarda
- Tradycje kulinarne Szwecji (Hanami) - miękka ze skrzydełkami
- Tradycje kulinarne Norwegii (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami
- Tradycje kulinarne Polski (Hanami) - Zintegrowana
- Tradycje kulinarne Danii (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami
- Polish Culinary Paths (Hanami) - Miękka ze skrzydełkami